ella çikolata - Blog

Annelere Özel Çikolata
Annelere Özel Çikolata
Meşhur çikolata markaları hemen her özel güne özel olarak çikolatalar hazırlamaktadır. Bu çikolatalar genellikle Sevgililer Günü’ nde daha çok büyük market zincirlerinde satışa sunulur. Kalp, gül ve farklı çiçek şekillerinin verildiği çikolataların yanı sıra klasik markaların klasik çikolataları, kırmızı paketlere konularak da Sevgililer Günü’ nü yansıtan bir mesaj taşıyabilir.
Bayram Çikolataları
Bayram Çikolataları
Bayramlar ülkemizde her dini ve resmi vesileler dolayısıyla kutladığımız özel günlerdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Bayramı, bir şehrin işgalden kurtuluşu gibi tarihler kutlamalara konu olurken bu tür resmi bayramlar aynı zamanda tarihimizdeki önemli kişileri anmamız için de önemidir.
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Pazar kahvaltıları, izin günlerimize iyi bir başlangıç yapmamızı sağlar. Tatil günlerinde, genellikle iş izinleri ve okul tatilleri nedeniyle tüm aile üyeleri bir arada olur. Kahvaltıyı keyifli bir şekilde ve çok çeşitte hazırlamak için yeterli vakit vardır.
İsme Özel Çikolatalar
İsme Özel Çikolatalar
İsme özel çikolatalar, butik çikolatacıların kişilerin ismi doğrultusunda özel olarak sipariş edilmesi üzerine hazırlanan çikolatalardır. Bu çikolatalar genellikle madlen çikolatalardan üretilebileceği gibi harf çikolatalar hazırlanarak bunların yan yana getirilmiş halinden ortaya çıkan isimli çikolatalar da bulunmaktadır.
Mutfağın En Güzel Hali
Mutfağın En Güzel Hali
Çikolata üreticileri günümüzde yalnızca bir atıştırmalık niteliği taşıyan paketlenmiş çikolataların yanı sıra drop çikolatalar da denilen damla çikolataları üretmeye başladı. Drop çikolatalar belirli gramajlarla satışa sunulduktan sonra evlerde genellikle çeşitli tatlılar elde etmek için kullanılıyor.
Ella Mutfak Arkası
Ella Mutfak Arkası
Zamanla gofretler, bisküviler, kek çeşitleri içerisinde yerini almaya başlayan çikolatalar çok uzun zaman önce evlere girmeyi başardı. Artık, hemen her kadının mutfağında bulunan damla çikolatalar istenildiği anda çıkarılarak evde yapılan tatlıların içerisine karıştırılabiliyor.
Sürülebilir Çikolatalar
Sürülebilir Çikolatalar
Çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzeti olan sürülebilir kahvaltılık tatlar, hiçbir zaman değerini kaybetmemekle birlikte her geçen gün arasına yeni çeşitleri ekledi. Annelerimiz ve babalarımızdan dinlediğimiz güneş ışığında aheste aheste pişen reçellerin yanına sürülebilir çikolatalar eklendi.
Mis Gibi Çikolata Kokusu
Mis Gibi Çikolata Kokusu
Benzeri olmayan hediyeleri herkes sever… Hem birilerine vermeyi hem de almayı sevdiğimiz bu eşsiz hediyeler küçük büyük fark etmeksizin defalarca hatırlanmanızı sağlar. Buna en iyi örnek çeşitleri ile üretilmeye başlanan kolonyalardır.
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi
Keyifli vakit geçirmek istenen zamanlarda yenilen içilen her şey bu zamana ortaklık eder. Böyle anlarda bizi mutlu eden tercihler yaparız. Bu zamanlar kimisi için tatlıları, kimisi için tuzlu atıştırmalıkları kimisi için de rengarenk meyveleri temsil eder.
Fazla Çikolata'nın Zararları
Fazla Çikolata'nın Zararları
Çikolataların içeriğinde yüksek oranda şeker bulunduğu için genellikle sert tepkiler alabilmektedir. Şekerin yanı sıra içeriğinde bulunan yüksek orandaki yağ, bazı cilt tiplerinde aknelenme yapabilmekte, obezite ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarla ilişkilendirilebilmektedir.